Новини

ПРИМЕР ЗА МОТИВАЦИОННО ПИСМО

08 май 2012 | 15:44 | work.bg

В днешната криза работодателите стават по – взискателни, докато изборът се увеличава за тях с увеличаването на безработицата в България. Ето затова колкото по – професионално и пълно с информация за вашият опит изглежда вашето CV(автобиография), толкова по – голям ще бъде вашият шанс да ви приемат и да започнете мечтаната работа.

Не на последно място обаче започна да навлиза и мотивационното писмо на българския трудов пазар. Работодателите искат все повече да ги убедиш, че именно ти си най – добрия кандидат за работата. Като посредник по намиране на работа work.bg се ангажира с психологическото подпомагане на кандидатите при написването на мотивационното ви писмо и при написването на CV(автобиография). В определени дни от седмицата work.bg помага на кандидатите като превежда и помага при написването на първоначалната документация, която един работодател, ще ви поиска. Ако желаете да ви съдействаме – направете контакт с нас.

Ако обаче искате да напишете своето CV и/или мотивационно писмо сами, то тогава може би информацията по-долу ще бъде полезна.

ПРИМЕР ЗА МОТИВАЦИОННО ПИСМО

Лична информация

Фамилия и име................................................................

Адрес........................................

Телефонен номер/мобилен телефонен номер

 

На вниманието на:............... ..............

Име на компанията.............................

 

 

Място и дата ....................................................

 

Предмет: Мотивационно писмо

 

Уважаеми Г-н Директор (Име и Фамилия)

 

Пиша Ви, за да кандидатствам по обявената от вас в work.bg позиция с надеждата, че бих могъл/а да отговоря на интересите и нуждите на Вашата организация.

 

Както ще видите от приложената автобиография, аз притежавам диплома /научна степен титла в ...................... имам придобит трудов стаж ................год.

 

Считам, че притежавам необходимите умения за подходящата длъжност във Вашата компания.Аз съм мотивиран/а по отношение на работата и съм готов да добия специфичните умения в изискваната област на Вашия сектор.

 

Надявам се, че ще имам възможността да се срещна лично с Вас за едно по-задълбочено интервю, на което Вие ще можете да оцените моята кандидатура. С удоволствие бих обсъдил/а длъжността на ................. за която считам, че притежавам необходимите умения.

 

Склонен съм да обмисля различни договорни отношения (в противен случай отбележете само специфичния вид на договора, който сте склонен да приемете).

 

В очакване на интервюто, което може да последва след този първоначален контакт.

 

 

 

С Уважение/Искренно Ваш

 

Подпис ........................

 

 

Има много варианти за написване на мотиважионно писмо. В следващи наши статии work.bg ще се постараe да даде още примери и допълнителна информация за това как да напишете своето CV и мотивационно писмо.

Успех на всички!