Новини

15 курорта, които всеки скиор трябва да посети

04 януари 2016 | 22:55


Запалени скиори и бордисти всяка година се впускат в търсене на най-добрите места за зимни спортове в света. От емблематичните писти под сянката на връх Матерхорн в Швейцария до склоновете на шикозния Аспен в Колорадо, представяме ви 15-те места, които всеки любител на ските или сноуборда трябва да посети.

1. Шамони, Франция

Погледнете от върха на Европа - Монблан или Монте Бианко (от френски/ италиански : бял връх/планина), най-високият връх в Алпите и на Стария континент – 4810 метра над морското равнище.

снимка от Шамони Франция

2. Вейл, Колорадо


Има причина Вейл в Колорадо да е легендарна ски дестинация. Там се намира най-голямата ски зона в САЩ – над 21 кв.км ски писти. Но не само те привличат спускачите от цял свят – малкото градче Вейл е известно с музеите и галериите на изкуството, както и приятните си ресторанти.

вейл колорадо

3. Уислър Блеккомб, Канада

Насладете се на повече от 32 кв. км писти в Уислър Блекомб, Канада. Планината има епичните 1595 м вертикално спускане.

Уислър Блеккомб, Канада

4. Кицбюел, Австрия

Намиращ се Тиролския регион на Австрия, Кицбюел е чаровен алпийски курорт, който се превърна в един от най-известните в света. Планинските склонове предлагат километри от ски писти за средно напреднали, което прави Кицбюел чудесен избор за двойки, които търсят романтична ски почивка в Европа.

4. Кицбюел, Австрия

5. Алта, Юта

Спуснете се по "пудрата" в Алта Ски зоната на Юта, където средно пада по 14 м сняг годишно.

5. Алта, Юта

6. Перишър, Австралия

Над 12 квадратни километра са на разположение на всички, дошли в Перишър, Австралия – най-големият ски курорт в Южното полукълбо.

6. Перишър, Австралия

7. Керо Катедрал, Аржентина

За любителите на силните усещания Черо Катедрал в Аржентина предлага едни от най-опасните трасета в Южна Америка с вертикални спускания от 1200 м.

7. Керо Катедрал, Аржентина

8. Аспен, Колорадо

Насладете сe на 14 квадратни километра ски писти в тузарския курорт Аспен, Колорадо.

8. Аспен, Колорадо

9. Стоу, САЩ

Решили сте да научите половинката си да кара ски, но не искате да жертвате собственото си удоволствие? Тогава трябва да отидете на Източния бряг на Щатите. Курортът Стоу е разположен на две планини – едната с някои от най-стръмните писти, а другата с някои от най-приятните склонове за начинаещи.

9. Стоу, САЩ

10. Цермат, Швейцария

Покарайте ски или борд с приятели в Цермат, докато лъчите на слънцето изчезват зад величествения връх Матерхорн – един от символите на Швейцария.

10. Цермат, Швейцария

11. Риксгрансен, Швеция

Риксгрансен в Швеция е най-северния ски курорт – 125 километра северно от Северния полярен кръг. Ще може да отидете там обаче само между март и юни, защото през останалото време е прекалено студено. Ще имате уникалната възможност да покарате ски или борд под среднощното слънце.

11. Риксгрансен, Швеция

12. Тифиндел, Африка

Посетете най-високия ски курорт в Африка – Тифиндел, който се намира на 2720 м надморска височина в Южна Африка.

12. Тифиндел, Африка

13. Гщаад, Швейцария

Елитът на Европа се събира да кара ски в Гщаад, Швейцария. Защо не се присъедините към тях?

13. Гщаад, Швейцария

14.  Кортина Д‘Ампецо, Италия

Спуснете пистите в Кортина Д‘Ампецо в Италия и се насладете на невероятните гледки, които предлага курорта.

14.  Кортина Д‘Ампецо, Италия

15. Вос, Норвегия

Вос в Норвегия е толкова на север, че снежната покривка винаги е гарантирана. Освен това ще можете да се полюбувате на известните фьорди, които се виждат от върха на планината.

15. Вос, Норвегия