Новини

Ягодов Ликьор - новият афродизиак!

30 юни 2013 | 10:50

 

В Осиково варят ягодова ракия и ликьор, който помага за потентността

 

Първият по рода си "Фестивал на ягодата" събра стотици през уикенда в девинското село Осиково.

В тази връзка ето една рецепта за любителите на ликьора


Продукти:1кг ягоди,1л домашна ракия, от 500г до 1кг захар, 500мл вода.

Приготвяне: Ягодите се почистват добре и се измиват. Слагат се е подходящ съд, който да може да се затвори добре ( аз използвах шише с винтова капачка). Заливат се с ракията, затваря се добре и плътно съдът и се слагат на тъмно и хладно място. Така престоява 15 дни (може и повече).
След това ракията се прецежда, и ягодите се изхвърлят. В съд се смесва водата заедно със захарта, като количеството захар зависи от това колко сладък предпочитате да е ликьора ( аз сложих около 700г захар и много ми дойде, но аз не обичам много сладко ). Захарта и водата се загряват на котлона докато захарта се разтвори напълно. Оставя се да изстине и чак тогава се прибавя към прецедената ракия. Оставя се още 15 дни да предтои на студено (аз я поставих в хладилника) и след това вече може да КОНСУМИРАТЕ С УДОВОЛСТВИЕ И МЯРКА!