Новини

Готови ли сте за промяна - нов адрес и нова работа в друга държава?

12 ноември 2016 | 23:21

Преместването в нова държава или град може да бъде страшно нещо, но може да бъде и доста вълнуващо.

Преди да изберете да промените своя живот, премествайки се на ново място, трябва да бъдете сигурни, че сте готови за това. Иначе може да се окажете много тъжни и самотни.

Задайте си следните 4 въпроса преди да се решите да започнете нов живот на друго място:

1. Заради „правилните“ причини ли се местите?

Ако ви се налага да заживеете на ново място заради работата си или образованието си, това може да е избор, който не подлежи на съмнение. Ако обаче емоционално сте взели решение да се преместите, защото сте притеснени или разочаровани от някого или нещо, то може после да съжалявате. Местенето трябва да е оправдано, за да е положителен резултатът. Ако сменяте адреса си заради нещо вълнуващо, вие няма да имате търпение, но ако бягате от проблеми, може и да се почувствате по-зле.

2. Какво ви задържа?

Ако не искате да се местите от страх какво ще се случи, то замислете се защо ви е страх от промяната. Разбира се, не всеки ход е добре обмислено решение, но все пак местенето ви в друга държава или град не трябва да е прищявка, а сериозно обмислена стъпка. Ако се колебаете твърде много, може би рискът не си струва.

3. Ще ви направи ли новият адрес по-щастливи?

Най-важното е след като се преместите и настроите, че ще живеете на ново място, все пак да изпитате чувство на удовлетворение. Ако се чудите дали няма да бъдете по-щастливи на предишното място, то вие сами слагате пречка пред щастието си на новото. Всякакви отрицателни емоции или мисли по време на подобен преход дават една лоша перспектива за промените, които са на път да ви се случат.

4. Готов ли сте?

Това е очевиден въпрос с не толкова очевиден отговор, но е от решаващо значение да се запитате дали сте готови за това. Ако приемете предизвикателството с отворени обятия, вие сте готови за промяната. Ако обаче нямате желание да сменяте ежедневието си, тези промени може да ви дойдат повече.