Новини

Научи повече за Германия

13 април 2017 | 14:50

 

Агенция Анонс Ви предлага работа в чужбина. Това е нашата рубрика " Научи повече за страните, в които можем да Ви изпратим на работа":

Тема днес:

Научи повече за Германия

Германия е най-голямата държава в Централна Европа, простираща се от Алпите  до Северно  и Балтийско море . Германия  е втора по големина и население в Европа (след европейската част на Русия) и е седмата най-голяма страна по площ .

 Тя е  страната на бирата, надениците и Октоберфест, безспорно е интересна дестинация. Освен добре познатите факти, обаче, има още много, малко известни, но много забавни особености на местната култура.  Ето някои интересни факти за Германия.
1. Германия се нарежда на второ място в класацията на страните консумиращи най-много бира, след Ирландия, естествено.
2. Бирата официално се смята за храна в Бавария.
3. Германия е мястото, където може да си купите най-евтината бира в Европа, но изборът не е никак лесен, тъй като съществуват над 1 500 марки бира.
4. Михаел Балак не обича бира.
5. За да си поръчате бира в кръчма в Германия трябва да вдигнете палеца си, а не показалеца.
6. Октоберфест всъщност започва през септември. Първият Октоберфест е представлявал празненство в чест на сватбата на принц Лудвиг Баварски.
7. Размерът на голямата бира на Октоберфест е един литър, а не 500 мл.
8. В Германия има над 300 вида хляб. Дори има музей посветен на хляба.
9. В Германия има над 1 500 вида наденици.10. По модел на канцлера Ангела Меркел е създадена кукла барби.

11. 2% от германците не притежават мобилни телефони.

12. На 65% от магистралите в Германия няма ограничение за скоростта.

13. Катедралата в Кьолн е строена цели 632 години.

14. Първата печатна книга е създадена в Германия.


15. Хуго Бос е създал униформите на Нацистката партия и Хитлеровата младеж. Всъщност той самият е бил възторжен привърженик на Хитлер и е членувал  в Националсоциалистическата партия.
16. Повечето таксита в Германия са марка Мерцедес.
17. Марката „Адидас“ е основана от бавареца Адолф „Ади“ Даслер. Неговият брат Рудолф Даслер основава „Пума“.
18. Германци са изобретили инсулина, кларинета, джобния часовник, калкулатора, електрическата крушка, парафина, бензиновия и дизеловия двигател, автомобила, мотоциклета, реактивния двигател, LCD екрана, уолкмена, както и гумените мечета.
19. Германия е първата страна, която въвела лятно и зимно часово време. Това се случило през 1916 година по време на Първата световна война.
20. Работната седмица в Германия включва и събота, и макар че повечето магазини затварят в 13:00 часа, градският транспорт работи с делнично разписание.
21. В Германия има стотици замъци, някои от които все още се обитават от местните аристократи, а други са превърнати в хотели.
22. Когато отговарят на телефонно повикване, германците не казват „Ало“, а фамилното си име.
23. Кучетата в Германия могат да влизат навсякъде – ресторанти, влакове, автобуси, магазини за дрехи и книжарници. Дори има специални басейни за кучета. Кучетата не могат да влизат единствено в месарници, сладкарници и пекарни..

24. Столицата Берлин е 9 пъти по-голям от Париж.